از علت تا درمان ریزش مو

از علت تا درمان ریزش مو

ممکن است زمانی که موهای خود را شانه می زنید با دسته هایی از مو خود در شانه مواجه شوید. ریزش مو یکی از عارضه های شایعی است که در دراز مدت منجر به کچلی و کم پشتی مو فرد می شود. هر فردی حداقل برای یکبار دچار ریزش مو شدید و غیرعادی شده است. شاید در ابتدا این سوال برایتان مطرح شود که چه زمانی مبتلا به ریزش مو شده اید؟ آیا درمانی برای ریزش مو وجود دارد؟ آیا همه ریزش موها منجر به کچلی و طاسی می شود؟ چه عواملی موجب ریزش مو می شود؟

ما در این مقاله سعی داریم پاسخی مناسب به تمام سوالات مطرح شده بدهیم. با ما همراه باشید.

در اینجا توضیحات خانم دکتر صدیقه نائیجی متخصص پوست و مو در ساوه را مشاهده می کنید. با ما همراه باشید.

ریزش مو

زمانی که شما موهای خود را شانه می زنید به طور قطع تارهایی از موی خود را در شانه مشاهده خواهید کرد. اما این به معنای ریزش مو است؟

خیر. ریزش 150-100 تار مو در روز طبیعی است و جز سیکل رویش طبیعی موهای شما محسوب می شود. اما زمانی که موهای شما به صورت غیر طبیعی و دسته ای شروع به ریزش می کنند قطعا نیازمند بررسی بیشتر و درمان است.

عدم اقدام به درمان ریزش مو شدید به مرور زمان موجب کم پشتی و حتی طاسی در آقایان می شود. پس برای درمان به بهترین متخصص پوست و مو مراجعه کنید و مراحل درمانی خود را پیگیری کنید.

علت ریزش مو

عوامل مختلفی در ریزش مو موثرند. اما 2 مورد اصلی علت ریزش مو که مشکل ریزش مو حدود 70 تا 80 درصد مراجعین را در برمی گیرد به شرح زیر است.

ریزش مو ارثی یا آندروژنتیک

ریزش مو ارثی هم درمردان و هم در زنان می تواند رخ دهد. علت ریزش مو بر پایه آندروژنیک و ارثی به علت ژنتیک فرد است.

در ابتدا ممکن است فرد داراری موهای نازک و کرکی باشد که به مرور زمان با پسرفت این عارضه شاهد ریزش مو باشیم. این امر کاملا بستگی به نوع خفیف تا شدید ریزش مو ارثی دارد. ریزش مو ممکن است منجر به طاسی شود که معمولا در آقایان رخ می دهد یا کم پشتی و نازک شدن موها را در برداشته باشد که معمولا در خانم ها ایجاد می شود.

ریزش مو ارثی از سنین خیلی کم برای افراد اتفاق می افتد. می توانیم نقطه عطف ریزش مو را از سن 7 یا 8 سالگی بدانیم. ریزش مو ارثس می تواند تا سالها ادامه داشته باشد اما معمولا تا سن 25 سالگی متوقف می شود.

علت ریزش مو ارثی یا آندروژنتیک

علت ابتلا به ریزش مو ارثی هنوز ناشناخته است اما به تازگی ژن هایی کشف شده است که در ابتلا به این عارضه موثرند.

تئوری هایی مانند: تئوری هورمون ها، تئوری رشد استخوانی و .. مطرح شده اند که علت ابتلا به ریزش مو ارثی را مطرح می کنند. اما علت اصلی ریزش مو به عاملی منتهی می شود که کاهش خونرسانی، کاهش رسیدن مواد مغذی به فولیکول مو را می توان از دلایل اصلی ریزش مو در این افراد دانست.

نقطه اشتراک همه این تئوری ها در این است که کاهش خونرسانی به فولیکول مو به یک علت ناشناخته صورت می گیرد. زمانی که مواد مغذی به فولیکول مو نمی رسد، کم کم فولیکول مو ضعیف و کرکی می شود و در نهایت با ریزش از سر جدا می شود.

درمان ریزش مو ارثی

با توجه به علت اصلی ریزش مو در این افراد، اصول درمان برای این افراد بر اساس افزایش خونرسانی به سر می باشد. با استفاده از روش های مختلفی می توان این امر را تقویت کرد که ما در اینجا به تعدادی از این موارد اشاره می کنیم:

  • مزوتراپی
  • PRP
  • محلول های موضعی
  • مصرف داروهای خوراکی

ریزش مو استرسی یا تلوژن

علت اصلی ریزش مو استرسی یا تلوژن مشخص نیست. این امر که چگونه استرس بر روی عملکرد مو تاثیر می گذارد و در نهایت موجب ریزش مو می شود نا شناخته است اما در کل می توان گفت که استرس موجب کاهش خونرسانی به مو می شود.

بدن در مقابل شرایط استرس زا مختلفی واکنش نشان می دهد. این امر می تواند به دلایل:

  • رژیم غذایی
  • عمل جراحی
  • زایمان
  • سقط
  • تب و لرز
  • آنفلوانزا
  • مصرف برخی داروها و هورمون ها

رخ دهد. در این شرایط خونرسانی بدن به ارگان هایی که برایش حیاتی است محدود می شود و ارگان های غیرحیاتی مانند فولیکول مو را از خونرسانی محروم می کند. کمبود خونرسانی و مواد مغذی به بدن منجر به ریزش مو می شود. کمبود مواد مغذی موجب می شود تا فولیکول مو ضعیف شده و در انتها موجب از بین رفتن و ریزش مو فرد می شود. از زمان قطع خونرسانی مو تا ریزش مو حدود سه ماه طول می کشد تا این اتفاق بیفتد.

نکته مهم

سه ماه بعد از هر استرسی که به بدن وارد می شود ممکن است ما ریزش مو شدیدی را تجربه کنیم. در برخی مواقع انقدر ریزش مو شدید و زیاد است که شاهد ریزش مو دسته ای از سر خود می باشیم.

در این نوع ریزش مو حدود 20 تا 30 درصد موهای فرد از بین می رود. ریزش مو در افرادی که دارای موهای کم پشت و نازک هستند نمود بیشتری پیدا می کند.

در حالت عادی به این شکل است که بعد از یک ماه، موها مجددا شروع به رشد می کنند و به حالت قبل بر می گردند. اما در برخی افراد اگر بدن ضعیف بماند و علت اصلی ریزش مو برطرف نشود و ریزش مو در مرحله تلوژن و استرس مو باقی بماند، شاید دیگر به شرایط قبل برنگردد و موها همان طور کم پشت باقی بمانند.

درمان این عارضه نیازمند مداخله متخصص پوست و مو برای نجات فولیکول مو می باشد. پزشک متخصص پوست و مو با بررسی شرایط موهای شما اقدام به درمان عارضه می کند.

 

در انتها

ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مختصر و مفیدی در مورد ریزش مو و علل اصلی آن مطرح کنیم. در صورت ابتلا به عارضه ریزش مو این موضوع را جدی بگیرید و برای درمان اقدام کنید. شما می توانید با انجام تحقیقات کافی به بهترین متخصص پوست و مو در ساوه مراجعه کنید و مراحل درمانی خود را دنبال کنید. در صورتب که نیازمند درمان دارویی بودید در زمان مقرر داروهای خود را مصرف نمایید. تشخیص و درمان به موقع بیماری در رسیدن به درمان قطعی تاثیر بسزایی دارید. در مراحل ابتدایی و اولیه ریزش مو برای درمان اقدام کنید تا درمان قطعی صورت گیرد.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *