Client Avatar

آنچه که باید درباره بیماری اورف بدانید !

بیماری اورف (orf) یکی از بیماریهای ویروسی است که در اثر میکروارگانیسمی به نام پاراپاکس ویروس ایجاد می شود. این بیماری در کسانی که با دام سروکار دارند دیده می شوند. در افراد عادی معمولا در اثر پاک کردن کله پاچه بدون دستکش، خرد کردن گوشت آلوده و یا تماس با دام آلوده دیده می شود. در این مقاله قصد داریم درباره عوارض این بیماری و روش های پیشگیری و درمانی آن صحبت نماییم.  

علائم بیماری اُرف به چه صورتی است؟

نتیجه خرد کردن گوشت با دست آلوده

معمولا ورم های قرمز یا تاول های کاذب بدون درد ابتدا در دست ایجاد می شود و سپس ممکن است به ضایعات با دلمه های بزرگ ترسناکی تبدیل شود. خوشبختانه بیماری کاملا خوشخیم است و بدون درمان و  بدون اسکار بهبود می بابد ولی گاهی ممکن است پزشک متخصص پوست برای تسریع بهبودی دارو تجویز کند.گاهی نیز در بعضی افراد چند هفته بعد بیماری اریتم مولتی فرم که ناشی از واکنش سیستم ایمنی است ایجاد شود.  

بیماری اُرف چه عوارضی می تواند داشته باشد؟

با اینکه این بیماری یک بیماری پوستی و بدون عوارض سیستمیک می باشد و خود به خود می تواند بهبود پیدا کند. اما در درصد کمی از افراد می تواند سبب ایجاد یک سری ضایعات شود مثل ضایعات اريتم مولتی فورم.

  • ممکن است بعد 10 روز الی 2 هفته پس از تشکیل این ضایعه، راش ثانویه ایجاد شود. این ضایعه می تواند شبیه دانه های برجسته ای باشد که به رنگ قرمز بوده و در نواحی مختلف بدن از جمله ساق پاها، صوت، دست ها و … ایجاد شود.
  • ممکن است افراد بر اثر این بیماری، تب کنند.
  • ممکن است سبب التهاب در نواحی که شامل غدد لنفاوی است اتفاق بیفتد. از جمله این نواحی می توان به زیر بغل و آرنج اشاره نمود.
  • امکان دارد تا ضایعات پاپولووزیکولار و باکتریال مجددا عفونت نماید.
  • این بیماری می تواند سبب به وجود آمدن تاول های ریزی در کل بدن شود که راه انتقال آن به تمامی نقاط بدن از راه گردش خون است و می تواند در چند هفته به خودی خود بهبود یابند.
  • در صورتی که بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی باشند، ممکن است دچار ضایعات بزرگ غیر عادی شوند.

 

چه روش های برای پیشگیری از ابتلا به بیماری اُرف وجود دارد؟

بیماری اورف می تواند از طریق فرآورده های گوشتی ناسالم و آلوده انتقال یابد. این خطرات برای کسانی بیش تر است که عمل ذبح دام انجام داده و یا فرآورده های گوشتی را پاک می کنند. به همین دلیل هنگام انجام این کارها باید از پوست خود محافظت نمایند بدین صورت که :

  • افرادی که در گوشت پاک می کنند نیز باید از محافظ هایی استفاده نمایند تا از تماس مستقیم دام و فراورده های گوشتی از قبیل کله پاچه با دست جلوگیری شود.
  • از وسایل و اقلامی همانند عینک، دستکش، پیش بند و…. هنگام ذبح استفاده نمایند.
  • بعد از اتمام کار محافظ ها را بیرون انداخته و دست ها باید به خوبی باید با آب و صابون شست چرا که اگر آثاری از آلودگی ها در قسمت های مختلف بدن باقی بماند، می تواند خطرات زیادی را برای افراد به همراه بیاورد.
  • اورف که یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که واکسن زدن بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

 

چه روش های درمانی برای بیماری اُرف وجود دارد؟

  • ORF بیماری است که خود به خود و بدون ایجاد زخم و اسکار طی چند هفته بهبود پیدا می کند. به همین دلیل نیازی به درمان وجود ندارد.
  • در صورتی که عفونت باکتریال ثانویه به وجود بیاید، باید از آنتی سپتیک های موضعی استفاده شود و به موقع مورد درمان قرار گیرد.
  • کرم هایی همچون Cryotherapy و Cidofovir وجود دارد تا بتواند ضایعات حاصل از این بیماری را درمان کنند.
  • برای درمان بیماری اُرف استفاده از استروئیدهای سیستمیک و همچنین جراحی توصیه نمی شود.
img-3 (2)

دکتر صدیقه نائیجی

دکتر صدیقه نائیجی پس از فارغ التحصیلی از پزشکی عمومی بلافاصله در سال ۱۳۹۲ در رزیدنتی بیماری های پوست و مو دانشگاه ایران پذیرفته شد و به کسب علم در بیماری های پوست و مو پرداخت. همچنین فعالیت گسترده ای در لیزر و جراحی های زیبایی داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا