بسیاری از افراد از موهای زائد صورت و سایر نواحی بدن، ناراضی هستند و به دنبال راهی می گردند تا از شر آن ها رهایی پیدا کنند. گزینه های مختلفی مانند استفاده از تیغ، اپیلاسیون و یا کرم های موبر وجود دارد، اما همگی موقتی بوده و مجدد شاهد رشد مو خواهیم بود. لیزر موهای زائد، از جمله روش های حذف موهای زائد بدن با کمترین میزان تهاجم است که در آن، اشعه نوری مستقیما به فولیکول های مو تابیده می شود. پیگمان ها (رنگدانه های) مو، نور را جذب می کنند و این کار باعث می شود فولیکول های مو آسیب ببینند، بی آن که آسیبی به سطح پوست وارد شود.
باید به این نکته اشاره کرد که لیزر موهای زائد، به برداشته شدن و کند ساختن روند رشد موها کمک می کند، اما دائمی نبوده و باید هر چند وقت یکبار تکرار شود.
در این مقاله به طور کامل نحوه انجام لیزر موهای زائد و همینطور مزیت های آن را بررسی خواهیم کرد.
دلایل انجام لیزر موهای زائد
خانم ها و آقایانی که از رشد موهای زائد در صورت و یا سایر قسمت های بدن ناراضی هستند، می توانند از مزایای لیزر موهای زائد بهره مند شوند.
رنگدانه های مو (نه رنگدانه های پوست) باید جذب نور شوند. بنابراین، در صورتی که تفاوت میان رنگدانه های پوست و مو وجود داشته باشد، لیزر موی زائد نتیجه ی بهتری را به همراه خواهد داشت.
باید به این نکته اشاره کرد که هر چه رنگ مو روشن تر باشد، اثر بخشی لیزر کمتر خواهد شد.
کاربردهای لیزر موهای زائد
همانطور که در بالاتر ذکر کردیم لیزر برای نواحی مختلف بدن که دارای موهای زائد درشت و نازکی می باشند قابل استفاده می باشد.
لیزر موهای زائد را می توان برای نواحی مختلفی از بدن و صورت مانند زیر بغل، دست، خط بیکینی، قفسه سینه، صورت مانند چانه ها و بالای لب، گردن، پاها، کمر و شکم انجام داد، در ادامه این موارد را بررسی خواهیم کرد.
زیربغل
یکی از رایج ترین کاربردهای لیزر موهای زائد، لیزر موهای زیر بغل که به طور معمول تیره تر و ضخیم تر است، می باشد چرا که حذف موهای این ناحیه با اپیلاسیون یا روش های دیگر موجب تیره تر شدن رنگ پوست این ناحیه خواهد شد، ولی لیزر موهای زائد در صورتی که مدت 6 الی 8 ماه به طور مداوم انجام شود، نتایح مطلوبی را برای افراد رقم خواهد زد.
دست و پاها
دست ها نیز به طور معمول از آرنج تا مچ دارای موهای زائد می باشند و لیزر برای آن ها نتیجه خوبی را به همراه دارد، اما برای برخی از قسمت ها که دارای موهای بور و کرکی هستند، نباید از لیزر استفاده کرد و حتما در خصوص لیزر موهای دست باید با بهترین متخصص پوست و مو در ساوه مشورت کنید.
پاها نیز به دلیل موهای ضخیم و تیره برای لیزر بسیار مناسب می باشند و در جلسات ابتدایی نیز نتایج خوبی را برای افراد رقم خواهد زد.
لیزر خط بیکینی
یکی از کاربردهای دیگر لیزر موهای زائد، لیزر موهای بیکینی می باشد که امروزه میان بانوان بسیار رایج می باشد و طرفداران بسیاری دارد، چرا که موهای ناحیه بیکینی تیره و ضخیم بوده و با انجام لیزر می توان از شر آن ها راحت شد.
صورت
برخی از افراد در برخی از نواحی صورت خود مانند چانه ها و بالای لب دارای موهای زائد می باشند و از این موضوع رنج می برند که می توان با لیزر آن ها را از بین برد اما این کار باید با صلاحدید پزشک متخصص انجام شود چرا که موهای صورت نازک می باشند.
شکم و کمر
موهای شکم به طور معمول نازک و کم رنگ می باشد و امکان دارد که با لیزر نتوان آن ها را از بین برد بنابراین باید این مورد نیز توسط پزشک متخصص انجام شود.
برخی از افراد نیز در ناحیه کمر خود دارای موهای تیره و ضخیم می باشند که برای از بین بردن آن ها می توانند از لیزر موهای زائد استفاده کنند ولی در صورتی که کمر شما دارای موهای کرکی و بور است این روش توصیه نخواهد شد.
کاندیدای نامناسب لیزر موهای زائد
برای انجام لیزر موهای زائد شرایط خاصی مورد نیاز می باشد بنابراین برخی از افراد به دلیل شرایطی برای انجام این روش مناسب نمی باشند، این افراد عبارتند از:
- افرادای که دارای اختلالات هورمونی هستند.
- افرادی که داروهای خاصی را مصرف می کنند.
- افرادی که به بیماری های خاصی مبتلا هستند.
- افرادی که دارای گوشت اضافه در محل مورد نظر هستند.
- افرادی که دارای تبخال هستند.
- افرادی که سابقه ابتلا به عفونت هایی مانند جوش های چرکی را دارندو
- افرادی که برنزه کرده اند.
- افرادی که دارای تاتو، خال و یا کک و مک در ناحیه مورد نظر هستند.
- افرادی که مبتلا به بیماری هایی مانند لوپوس هستند.
- بانوان باردار
آمادگی قبل از لیزر موهای زائد
- بهتر است موهای ناحیه مورد نظر، دوازده تا بیست و چهار ساعت قبل، شیو شوند.
- از تماس با نور خورشید، از چند هفته قبل باید خودداری شود.
- پیلینگ شیمایی و یا لیزر، به منظور برداشتن هر گونه بافت مرده از روی پوست نباید انجام شود.
- هیچ گونه کرم، مرطوب کننده و یا عطر نباید بر روی ناحیه درمان زده شود.
- توجه داشته باشید، در صورتی که در ناحیه مورد نظر زخم و یا جوشی وجود داشته باشد، لیزر انجام نمی شود.
فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد
بسته به نوع پوست و موی ناحیه مورد نظر، فاصله هر جلسه لیزر در حدود چهار تا شش هفته می باشد. این مورد را در نظر داشته باشید که میزان رشد در ناحیه از بدن متفاوت است و ریزش مو به این بستگی دارد که فولیکول در زمان درمان، در چه مرحله ای است.
با این حال، می توان گفت که حداقل ده جلسه درمان جهت رسیدن به نتایج دائمی تر نیاز می باشد. یکی از مهم ترین مزایای لیزر این است که کاملا بدون درد است و تنها ممکن است در نواحی که حساس ترند، فرد احساس سوزش بیشتری داشته باشد.
نحوه انجام لیزر موهای زائد
پیش از انجام لیزر، ابتدا ناحیه درمان توسط تکنسین تمیز می شود. درصورتی که ناحیه مورد نظر حساسیت بیشتری داشته باشد، می توان بر روی ناحیه ژل بی حس کننده زد. در طول لیزر، چه بیمار و چه تکنسین باید عینک مخصوص به چشم بزنند تا از بروز آسیب های چشمی ناشی از اشعه لیزر پیشگیری شود.
روند درمان به این صورت است که اشعه نوری، به ناحیه مورد نظر تابیده می شود. هر چه وسعت ناحیه درمان بیشتر باشد، مدت زمان تابش لیزر نیز باید بیشتر باشد.
نکته مهم در خصوص لیزر موهای زائد این است که این روش، موهای سفید را بر نمی دارد. چرا که موهای سفید فاقد ملانین هستند و لیزر تاثیری بر موهای فاقد رنگدانه ندارد.
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد
این گونه می توان گفت که دوره نقاهت لیزر بسیار کوتاه است و بیمار بعد از پایان لیزر و بازگشت به منزل، هیچ گونه محدودیتی در انجام کارها و فعالیت های خود نخواهد داشت.
احتمال مشاهده کمی تورم و یا قرمزی در ناحیه مورد نظر وجود دارد، که البته برای کاهش چنین مواردی، کرم هایی از سوی پزشک برای بیمار در نظر گرفته می شود که باید بلافاصله بعد از لیزر، بر روی پوست زده شوند. استفاده از کمپرس یخ نیز می تواند از شدت تورم کم کند.
توصیه می شود بعد از لیزر، حرارتی به پوست ناحیه مورد نظر وارد نشود. به همین خاطر، گرفتن آفتاب و یا سولاریوم تا چند هفته بعد از لیزر، ممنوع می باشد.
همان طور که استفاده از ضد آفتاب قبل از لیزر مهم است، بعد از آن نیز اهمیت دارد. این کار از بروز آسیب های پوستی پیشگیری می کند.
در صورت مشاهده علائمی از حساسیت، حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
مزیت های لیزر موهای زائد
این روش دارای مزایای بی شماری می باشد که این مزیت ها عبارتند از:
- کم تهاجمی
- بدون عوارض و یا عوارض ناچیز
- با کم ترین درد
- نتیجه دهی مطلوب و سریع
- بدون نیاز به بستری
- کاهش و از بین بردن موهای زائد
- بدون تغییر رنگدانه و ایجاد زخم
- مدت زمان کوتاه
نتایج لیزر موهای زائد
بسیاری از افراد، بعد از یک جلسه لیزر، متوجه کاهش تعداد مو در ناحیه مورد نظر خواهند شد. اما ممکن است بعد از گذشت یک تا دو هفته از لیزر، میزان رشد مو در ناحیه بیشتر شود. آن هم به این دلیل که، اشعه به تمام فولیکول ها به یک اندازه نمی رسد.
در بیشتر موارد، شاهد کاهش 20 تا 25 درصدی رشد موها در ناحیه درمان، طی یک هفته اول خواهیم بود. بعد از آن، مشخص می شود که چه تعداد جلسه لیزر جهت رسیدن به نتایج مطلوب تر نیاز می باشد.
سخن پایانی
یکی از روش های زیبایی با نتیجه ای فوق العاده برای حذف موهای ضخیم و تیره نواحی مختلف بدن و صورت لیزر موهای زائد می باشد که اثربخشی بسیار بالایی دارد و امروزه در میان مردم به خصوص بانوان پرطرفدار و رایج است، در صورتی که می خواهید از شر موهای زائد خود خلاص شوید برای انجام این روش اقدام کرده و جهت کاهش عوارض آن به بهترین متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
سوالات متداول لیزر موهای زائد
اشعه ای که در این روش ساطع می شود، متفاوت از اشعه ایکس است و جالب است بدانید که این اشعه هرگز به قسمت های عمقی پوست نمی رسد و آسیبی به DNA سلول ها وارد نخواهد شد. به همین خاطر، احتمال ابتلا به سرطان نیز از بین خواهد رفت.
در خصوص لیزر مو در دوران بارداری باید بگوییم، از آن جایی که این دوران با تغییرات هورمونی همراه است، توصیه می شود لیزر به بعد از بارداری موکول شود.
در خصوص هزینه لیزر موهای زائد باید بگوییم که، عواملی مانند مهارت تکنسین و پزشک، وسعت و اندازه ناحیه مورد نظر، تعداد جلسات لیزر و … بر هزینه کلی این روند تاثیر می گذارند. و از آن جایی که لیزر موهای زائد، روش انتخابی است، شامل هزینه های بیمه نخواهد شد.
سلام، وقتتون بخیر…
برای آقایون هم، وقت برای لیزر موهای زائد میذارید؟
سلام، خیر