سرطان BCC

همه چیز درباره سرطان سلول های قاعده ای

سرطان سلول های قاعده ای یا BCC یکی از انواع سرطان های ناحیه پوست است. این عارضه در اغلب موارد به دلیل قرار گیری در معرض نور خورشید ایجاد می شود. پوستی که در معرض مستقم نور خورشید قرار می گیرد به این بیماری دچار می شود.  سرطان سلول های قاعده ای از سرطان های شایع پوستی است که بسیاری از افراد را به خود درگیر می کند و با اثراتی که از خود برجای می گذارد موجب ناراحتی و عوارض برای افراد می شود. به همین دلیل نیاز است که روند درمان سریعاً برای بهبود این بیماری انجام شود. پس برای روش های درمانی این بیماری با ما همراه باشید.

سرطان-سلول-قاعده-ای

علل ایجاد سرطان سلول های قاعده ای یا bcc

مهم ترین علتی که سبب بروز این نوع سرطان پوست می شود قرارگیری در معرض نور خورشید به طور مستقیم و به مدت طولانی است.

از دیگر دلایل بروز سرطان سلول های قاعده ای یا بی سی سی انتقال نوعی میکروب است که در آب برخی از نواحی وجود دارد. نام این میکروب آنسیک است که موجب بروز سرطان می گردد. به همین دلیل بروز سرطان سلول های قاعده ای در نواحی ای که پوشیده است به ندرت اتفاق می افتد. زیرا که تابش نورخورشید مهم ترین عامل در جهت شکل گری این نوع سرطان است.

 

علائم و نشانه های سرطان سلول های قاعده ای یا بی سی سی

مهم ترین نشانه هایی که مبتلایان به این نوع سرطان تجربه می کنند، موارد زیر هستند:

-ظهور دانه های پوستی و برجستگی هایی در سطح پوست

 

-ایجاد زخم

بعد از گذشت مدت زمانی احتمال دارد که برجستگی های پوستی به زخم تبدیل شوند.

 

سرطان BCC چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص این نوع سرطان می توان از روش نمونه برداری یا بیوبسی کمک گرفت. پس از این که بافت پوست نمونه برداری انجام شد زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد.

ارزیابی بافت برداشت شده می تواند به اطلاعات متخصصین بیفزاید تا بتوانند سلول های غیر عادی و تومورها را تشخیص دهند.

 

درمان سرطان سلول های قاعده ای

  1. ضایعات پوستی که برای افراد ایجاد می شود برای افراد مختلف متفاوت است. به همین دلیل برای افراد مختلف روش های درمانی متفاوتی بکار گرفته می شود. در صورتی که ضایعات تشکیل شده بر روی پوست کوچک و ریز باشد، می توان با تراشیدن ضایعه و یا با روش انجماد ضایعه را برطرف کرد.
  2. در صورتی که جراحات ایجاد شده بزرگ تر باشند می توان با درمان به روش جراحی به طور کلی به بهبود وضعیت پوست کمک کرد.
  3. در مواردی نیز از روش پرتو درمانی به درمان می پردازند.

به طور کلی عمده روش های درمانی سرطان سلول های قاعده ای موارد زیر هستند:

  • تجویز کرم مخصوص به نام فلورواوراسیل
  • تجویز مخصوص ایمیکومد
  • جراحی میکروسکوپی
  • اکسیزیون جراحی
  • پرتودرمانی

هر کدام از روش های درمانی فوق با توجه به وضعیت بیمار، سن بیمار، میزان وخامت وضعیت بیمار، نوع تومور، محل درگیری به تومور و عمق پیشروی سلول های سرطانی انتخاب می شود.

انجام جراحی برای درمان سلول های سرطانی قاعده ای در مطب و به صورت سرپایی انجام می شود و هیچ پیامد خاصی را در پی نخواهد داشت. احتمال این که بعد از روش جراحی تومور سرطانی عود کند بسیار کم است زیرا که تومور به طور کامل از بین خواهد رفت.

 

آیا بیماری سرطان سلول های قاعده ای یا بی سی سی خطرناک است؟

این بیماری علیرغم این که با ظهورات بالینی آزارنده ای همراه ست اما در اغلب موارد درمان پذیر است. افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند در 90 درصد موارد درمان می شوند.

 

آیا بیماری سلول های سرطانی قاعده ای بعد از درمان عود می کند؟

احتمال دارد که این بیماری بعد از درمان عود کند. به همین دلیل توصیه می شود که بعد از اتمام روند درمانی افراد از انواع روش های پیشگیری از عود بیماری کمک بگیرند.

 

پیشگیری از ابتلا به سرطان سلول های قاعده ای یا بی سی سی

با رعایت نکاتی چند می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد:

  • حدالامکان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنید.
  • در صورتی که باید مدت زمانی را زیر نور خورشید قرار گیرید حتماً از انواع کرم های ضد آفتاب استفاده کنید. باید در نظر داشته باشید که برند کرم ضد آفتاب استاندارد باشد و مورد تایید متخصصین قرار گیرد.
  • لباس هایی که استفاده می کنید، باید به طور کامل بدن تان را بپوشاند تا پوست بدن در معرض مستقیم نور خورشید نباشد.
  • برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به صورت می توانید از انواع کلاه های لبه دار استفاده کنید تا حائل بین صورت شما و نور خورشید قرار گیرد.
  • در صورتی که تغییراتی در روی سطح پوست مشاهده می کنید باید در اسرع وقت به متخصصین مربوطه مراجعه کنید.
  • برنزه کردن و استفاده از انواع دستگاه های سولاریوم می تواند عاملی خطرناک و آسیب زا باشد. به همین دلیل توصیه می شود که از انجام این دو کار پرهیز کنید.
  • نوزادان خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
  • هر سال یک نوبت برای انجام انواع بررسی های تخصصی به بهترین متخصصین در این زمینه مراجعه کنید.

 

خاتمه

در بخش های مختلفی که در این مقاله تدارک دیده بودیم مهم ترین موضوعاتی که در زمینه این بیماری یعنی سرطان سلول های قاعده ای مطرح می شود را آورده ایم.

توصیه می شود در صورت بروز این بیماری آرامش خود را حفظ کرده و با مراجعه به بهترین متخصصین پوست می توانید روند تشخیص و درمان را در اسرع وقت انجام دهید.

با درمان موفق نزد بهترین متخصصین پوست می توانید از این عارضه برای همیشه رهایی یابید. البته نباید نسبت به مراقبت های بعد از درمان اهمال کاری کنید. زیرا که مراقبت ها احتمال بازگشت علائم این بیماری را کاهش خواهد داد.

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *