چه زمانی جوش نوجوان نیاز به درمان دارد؟
تقریباً همه نوجوانان دچار آکنه می شوند. جوش ها معمولاً روی صورت ، گردن ، پشت ، قفسه سینه و شانه ها ظاهر می شوند. آکنه یک خطر جدی برای سلامتی نیست ، اگرچه آکنه شدید می تواند باعث زخم دائمی شود.
آکنه یا جوش یکی از شایعترین مشکلات پوستی می باشد که منجر به کاهش اعتماد به نفس نوجوان می شود . آکنه خفیف تا زمانی که منجر به اسکار ( جوشگاه ) نشده است تنها نیاز به درمان های موضعی و خفیف دارد .
ولی زمانی که جوش های بزرگ و چرکی و اسکار گذار وجود دارد ، نیاز به درمان های قوی دارد . زیرا ممکن است اسکارهای ایجاد شده در تمام طول عمر یک فرد در صورت باقی بماند و منجر به مشکلات روحی و کاهش عملکرد اجتماعی فرد گردد.
چرا در نوجوانی جوش می زنیم ؟
تغییرات هورمونی در این سن باعث می شود غدد چربی بزرگتر شود . هنگامی که افزایش غدد چربی اتفاق افتاد ، میکروبی در دهانه غدد چربی قرار می گیرد و مجرای غده چربی را مسدود می کند . در نتیجه رشد این میکروب باعث ایجاد جوش می شود .
انواع جوش یا آکنه در نوجوانی
1. جوش سر سفید
نقاط سفید که منافذ آنها با لایه های پوستی حاوی روغن و پوست پوشیده شده است.
2. جوش های سر سیاه
برجستگی های سیاه که در منافذی قرار می گیرند که در آن مواد از طریق فولیکول ها بیرون رانده می شوند. رنگ سیاه جوش ممکن است از باکتری ها ، سلول های مرده پوست و ماده هایی باشد که به اکسیژن واکنش می دهند.
3. پاپول ، سوراخ ها یا ندول ها
ضایعات جدی تر که به دلیل التهاب یا عفونت بافت اطراف فولیکول ها دیده می شوند ، متورم و متورم هستند که غالباً دردناک می باشند.
4. کیست:
جوش های عمیق و پر از چرک
برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با دکتر صدیقه نایئجی جراح و متخصص پوست، مو، زیبایی، لیزر و کاشت موعضو انجمن پوست ایران با شماره های (086) 422000- 42213 509 – 09053717079 تماس بگیرید یا به نشانی ساوه، ابتدای خیابان طالقانی، جنب کافه اکسیژن، ساختمان تریتا، طبقه دوم، واحد 5 مراجعه کنید . برای ارتباط با دکتر به نشانی اینستاگرام مراجعه کنید .
چرا برخی از افراد دچار جوش یا آکنه می شوند و برخی دیگر نه؟
هنوز مشخص نیست که چرا برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد آکنه هستند.علت دقیق آکنه مشخص نیست ، اما موارد ذیل در ایجاد آن شایع تر است :
• هورمون هایی به نام آندروژن ها می توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند. در دوران بلوغ آندروژن ها در پسران و دختران افزایش می یابد. آندروژن ها باعث می شوند غده های روغنی پوست بزرگتر شده و سبوم بیشتری ایجاد کنند. آندروژن ها همچنین می توانند به دلیل تغییرات هورمونی مربوط به بارداری یا شروع یا متوقف کردن قرص های ضد بارداری افزایش پیدا کنند.
• ژنتیک نیز در ایجاد آن مهم است. اگر والدین شما آکنه داشتند ، ممکن است آن را به ارث برده باشید.
• برخی از داروها (به عنوان مثال آندروژن هایی که به عنوان دارو ، داروهای صرع ، لیتیوم و پردنیزون مصرف می شوند) می توانند باعث آکنه شوند.
• مواد آرایشی که قوام چربی دارند ممکن است منافذ پوست را نیز مسدود کنند. محصولات مبتنی بر آب نسبت به آرایش های روغنی کمتر احتمال بروز آکنه را دارند.
نکات مهم که باید به آن ها توجه کنید
موارد دیگری که می توانند آکنه را بدتر کنند عبارتند از:
• اصطکاک ناشی از تماس زیاد یا ساییدگی پوست؛ شستشوی خشن
• برداشتن یا فشردن جوش ها
• فشار ناشی از کلاه ایمنی دوچرخه ، کوله پشتی یا یقه های تنگ
• تغییر سطح هورمون در دختران و بزرگسالان دو تا هفت روز قبل از شروع دوره قاعدگی
برای درمان جوش در نوجوانی به چه کسی مراجعه کنیم ؟
اگر در صورت خود یا نوجوانتان آکنه می بینید حتما به متخصص پوست و مو مراجعه کنید . از آنجائیکه بهبود آکنه نیاز به چندین ماه درمان و سپس درمان نگه دارنده دارد ، لذا توصیه به صبوری و پیروی از تجویزات متخصص پوست می کنیم .